Kosár
Így ápold a lábaid nyáron!
Posted by      2023/07/23     Lábápolás    Comments 0
Így ápold a lábaid nyáron!

Két pedikűrös időpont között az alábbikat teheted meg a lábaid ápolása céljából: a napi tusolás közben habkővel vagy nem durva szemcséjű talpreszelővel végezz finom bufferolást a sarkaidon, így elkerülve a keményebb szarusodás kialakulását. Heti 1-2 alkalommal pedig szánj magadra 15-30 percet és az alábbiak szerint ápold a lábaidat:

1. Áztasd be kézmeleg vízbe a lábaidat (puhító, lazító sóval) majd a talpreszelővel távolítsd el a száraz bőrkeményedést!

2. Radírozd át a talpadat akár az alsó lábszáradat is! Használj durva szemcsés bőrradírt a hatás fokozása céljából. Ha a legerősebb szemcséjű radírt választod, a hatást még úgy is tudod fokozni, hogy száraz bőrön radírozol. Ezáltal az elhalt hámréteget eltávolítod, így az ápolási szakaszban sokkal mélyebb rétegben tudnak a hatóanyagok bejutni a bőrbe. A radírszemcséket mindig távolítsd el a lábaidról!

3. A száraz talpakra vigyél fel egy lábápoló maszkot, amit 15 percig hagyj hatni! A maszkot melegvizes törölközőbe vagy nylonba csomagold! Ha száraz a talpad bőre, akkor egy zsírosabb sarokkrémmel is ápolhatod. Itt mindig vedd figyelembe a lábad bőrének állapotát! Nyári lábápolásgalériaJárj pedikűröshöz!


Egy jó pedikűrös időben észreveszi a lábon és körmön lévő elváltozásokat, szakmai tudásával pedig szakszerűen kezeli, otthoni ápolásokat, kezeléseket ajánl vagy végszükség esetén szakorvoshoz irányít. Általában havonta egyszer ajánlatos pedikűrös szakemberhez járni, mivel egy hónap alatt a bőrkeményedések megvastagodnak, a lábkörmök pedig megnőnek. A bőrkeményedést a szakember áztatás után szikével, kémiai hámlasztással vagy vízes pedikűrös géppel távolítja el, attól függően, hogy milyen típusú a bőrkeményedés.

A körmök rövidítése egyszerűnek tűnhet de sajnos nagyon sok begyulladt, rosszul kivágott körömmel találkoznak a pedikűrösök, ami akár körömnövekedési elváltozást is okozhat. A benőtt körmök otthoni kezelésével pedig sajnos sokkal többet árthatunk, mint hinnénk. A szakember azonban megfelelő módszerekkel kezeli azokat és a benőtt körmök 95%-át műtét nélkül el tudja távolítani.

Lakkozás


A lábköröm lakkozását megelőzően távolíts el minden előző lakkot, ápold a talpaidat, bőrödet a fentiek szerint majd pedig jöhet maga a körömfestés.

1. Formázd a körmeidet a kívánt formára, ehhez vedd figyelembe az adottságaidat és az életmódodat is! Sportolóknak például a szakember a nagyon rövid körömöket ajánlja, mert az edzőcipő megnyomhatja a hosszabb körömket ami fellevegősödést okozhat.

2. A kívánt formára reszelés után zsírtalanítsd a körmeidet, akár enyhén buffizd fel, portalanítás után pedig vidd fel az alaplakkot!

3. Ezt követően 2 rétegben vidd fel a kiválasztott színt, végül top coattal zárd le a felületet! A 4 réteg használata azért fontos, mivel az alaplakk véd az elszíneződéstől, a 2 réteg lakk ad 100%-osan tökéletesen fedést és a top coat pedig fényt és hosszantartóságot biztosít.

4. A lakkozást követően körömágy-ápoló olajjal kend át a körömágyadat! Nyári lábápolásgalériaA hagyományos lakk és a géllakkozás közötti különbség a lábkörmök esetében minimális, mivel a lábon lévő lakkok 4 hétig biztosan bírják. A választás függ attól, hogy tudsz e várni a száradással vagy azonnal indulni szeretnél.

Mi a divat?


Mivel a lábkörmünkön a lakkot kb. 4 hetente cseréljük, ezért fontos átgondolni az igényeinket. Van, aki abszolút azonos árnyalatú kéz- és lábkörömlakkokat visel, van olyan, aki csak árnyalatban hasonlót, de olyan is, aki a kéz és a lábköröm színét teljesen egymástól függetlenül választja meg. Erre nincs kőbe vésett szabály, a lényeg, hogy a saját ízlésednek megfeleljen és jól érezd magad vele.

A nyári trend egyrészt a nagyon színes, melynek jegyében akár mind az 5 lábkörmünk más és más színben pompázhat. Divatos azonban a visszafogott elegancia is, ami egy natúr porcelán rózsaszínű körmöt is jelenthet. A lábköröm-díszítés jelenleg kevésbé felkapott, inkább egy szép szín, a szépen formázott lábköröm és az összességében véve ápolt láb a trendi.

Comments

Log in or register to post comments

A cookie-k segítenek a webshop helyes működésében. A weboldal használatával beleegyezel a cookie-k használatába.