Kosár
Így távolítsd el helyesen a géllakkot otthon!
Posted by      2023/09/05     Home , Körömápolás    Comments 0
Így távolítsd el helyesen a géllakkot otthon!

Ha valamilyen oknál fogva nem tudsz eljutni a körmösödhöz, akkor is fontos, hogy szakszerűen távolítsd el a körmeidről a géllakkot.  Szálkai Hajnalka, a NAILSPA tulajdonosa ehhez ad most tanácsokat.

Ami fontos, hogy csak olyan géllakkot tudsz eltávolítani oldással, ami oldható. A manikűrössel mindig tisztázd előre hogy milyen anyagot tesz fel és az milyen módon távolítható majd el. Kétféle géllakk csoport van ugyanis: az oldható géllakk, tehát ami oldószerrel eltávolítható, illetve a nem oldható anyagok, melyeket csak reszeléssel lehet eltávolítani.  

Így csináld!

Az oldható géllakk szakszerű eltávolításához az alábbiakra lesz szükséged:

- vattakorong

- alufólia

- reszelő

- buffer

- narancsfa pálca

géllakk oldószer, vagy acetonos lakklemosó (utóbbi nagyon szárít, így körömágyolajos utóápolást igényel)

Az eltávolítás lépései:

1.    Papír reszelővel a géllakk felületét picit reszeld át, de csak annyira, hogy matt legyen!

2.    Egy vattakorongot vágj 4 részre, majd a negyedeket itasd át oldószerrel! (Nem kell, hogy csöpögjön belőle.) Alufóliából vágj egy kb. 10 centiméteres darabot, majd ezt vágd csíkokra! Az oldószerbe áztatott vattát tedd a köröm felületére, majd csavard a körmök végét az alufóliába, törekedve arra, hogy jól lezárt legyen, így nem párolog el az oldószer és a dunszt hatására az anyag elkezd dolgozni.

3.    Kb. 10-15 perc múlva a géllakk anyaga felpuhul és elkezd a körömlemezről felválni, ekkor egy narancsfa pálcával könnyen eltávolítható. Ha az anyag ragaszkodóbb vagy nagyon száraz volt a körmöd, akkor kicsit nehezebb lesz a lakk eltávolítása, ilyen esetben a maradékot a reszelő finomabbik oldalával óvatosan reszeld le! Nagyon  fontos, hogy ha makacsan ragaszkodik az anyag, akkor érdemes visszacsomagolni és várni még, de semmi esetre se ess neki a körömfelület teljes lereszelésének!

4.     A géllakk eltávolítása után formázd a körmöket és bufferezd fel a köröm felületét a köröm szabadszél részén, is távolítva el a szálkás kis körömsorjákat, mert ez később tovább szakadhat.

5.    Utóápolásként használj körömerősítő lakkot, amit hetente kétszer ajánlott felkenni, így érve el, hogy a hatóanyagok a körömfelületébe beépüljenek és visszaállítsák a köröm eredeti, egészséges állapotát. A száraz körömágy és körmök ápolására használj körömágyápoló olajat minden este!

Comments

Log in or register to post comments

A cookie-k segítenek a webshop helyes működésében. A weboldal használatával beleegyezel a cookie-k használatába.